Enginarlı Pilav
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Enginar çanaklarını limonlu suda haşlayın ve irice doğrayın.
-
2
Kıyılmış taze soğanları zeytinyağında kavurun. Enginarları atıp kavurmaya devam edin. Bir miktar kıyılmış dereotunu ve 3 su bardağı suyu ekleyin. Kesme şeker ve tuzu atın. Tencerenin kapağını kapatın.
-
3
Pirinç suyunu çekerken, iç baklayı ilave edin. Kısık ateşte pişirin.
-
4
Taze soğanın yeşil kısımlarını ve dereotunu incecik kıyıp tencereye ekleyin. Üzerine kağıt havlu kapatıp, demlendirin. Servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL