Pirinci tuz eklediğiniz sıcak suda 20 dakika bekletin ve süzün. Safranı, 1 su bardağı kaynar suya koyup soğumasını önlemek için üzerini kapatın ve 10 dakika bekletin.
Zeytinyağını bir tencereye alıp, rendelenmiş havuç ve ince kıyılmış soğanı kavurun. Üzerine haşlanmış enginar kalbi ve limon suyu ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Pirinç, tuz ve karabiber katıp karıştırın.
Safranı suyuyla birlikte tencereye katın. Ocağı kısıp suyunu çekene dek pişirin. Ocağı kapatın ve tencerenin üzerine kağıt havlu koyup kapağını kapatın. 10 dakika demlendirdikten sonra, kıyılmış nane ekleyip karıştırın. Dereotu ile süsleyerek servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.