Portakallı Tavuk
Kıştan yaza kadar her mevsimin kendine has meyvesi, renkleri, görünüşleri ve lezzetleri ile sofralarımıza zenginlik katar. Doğanın bu muhteşem armağanlarını bilinen kullanım alanlarının dışında, taze veya kuru olarak ana yemeklere ekleyerek, sıra dışı ve özel tatlar keşfedebilirsiniz. Farklı lezzetiyle Portakallı Tavuk tarifi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle 3 adet portakalın suyunu sıkın. Kalan portakalların kabuklarını soyup küp doğrayın. 1 adet portakalın kabuğunun beyaz kısımlarını alıp ince doğrayın. Soğanı ince kıyın. Toz şeker ve suyu küçük bir tencereye alıp kısık ateşte koyu bir şerbet kıvamına gelene dek pişirin. Üzerine soğan, sirke ve portakal suyu ekleyin. Arada bir karıştırarak boza kıvamına gelene dek pişirin.
-
2
Üzerine doğranmış portakal, portakal kabuğu, 2 yemek kaşığı tereyağı, zencefil ve tuz ekleyin. Suyunu yarı yarıya çekene dek pişirin. Tavuk göğüslerinden fileto çıkarın. Tereyağı ve sıvı yağı bir tavaya alıp filetoları önlü arkalı kızartın. Sıcakken üzerlerine karabiber ve tuz serpin. Servis tabaklarına alın. Portakallı sos gezdirin. Portakal dilimleri ile süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri