Fener Küşneme
Taze fener balığı ve sebzelerin lezzetli ve sağlıklı birleşiminden oluşan tarif akşam yemeklerinize şıklık katacak.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Ayıklanmış fener balığının filetosunu çıkarın. Daha sonra iri parçalar halinde kesin ve ızgara yapın. Dilimlenmiş domates ve sivri biberleri de ızgara yapın.
-
2
Daha sonra ısıtılmış bir güvece ya da servis tabağına domatesi yerleştirip üzerine ızgara fener filetoları koyun. Sivri biberi de yerleştirin.
-
3
Sos için tereyağını eritip buğday nişastasını hafifçe kavurun. Üzerine suyu yavaşça ilave ederek karıştırın. Soya sosu ve kimyonu da kattıktan sonra, 2-3 dakika kaynatın. Hazırladığınız sosu balığın üzerine gezdirin ve sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL