Fener Küşneme

Taze fener balığı ve sebzelerin lezzetli ve sağlıklı birleşiminden oluşan tarif akşam yemeklerinize şıklık katacak.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Ayıklanmış fener balığının filetosunu çıkarın. Daha sonra iri parçalar halinde kesin ve ızgara yapın. Dilimlenmiş domates ve sivri biberleri de ızgara yapın.
  • 2
    Daha sonra ısıtılmış bir güvece ya da servis tabağına domatesi yerleştirip üzerine ızgara fener filetoları koyun. Sivri biberi de yerleştirin.
  • 3
    Sos için tereyağını eritip buğday nişastasını hafifçe kavurun. Üzerine suyu yavaşça ilave ederek karıştırın. Soya sosu ve kimyonu da kattıktan sonra, 2-3 dakika kaynatın. Hazırladığınız sosu balığın üzerine gezdirin ve sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...