Cevizli, Narlı Köfte (Fesenjan)

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kıymayı geniş bir karıştırma kabına alın. Üzerine rendelenmiş soğanı, sarımsağı, galeta ununu ve yumurtayı ekleyin. Kimyon, karabiber ve tuzu da
ilave ederek iyice yoğurun. -
2
Yoğurduğunuz köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın. Tüm köfteleri hazırladıktan sonra bir kenarda bekletin.
-
3
Kızartmak için geniş bir tavada yağı ısıtın. Köfteleri tavaya alın. Orta ateşte kızartın. Köfteleri tavadan alıp başka bir tabağa aktarın.
-
4
Sos için köfteleri kızarttığınız tavaya cevizi alın. Kısık ateşte 5 dakika kavurun. Cevizleri yakmamaya özen gösterin. Nar ekşisini kavrulmuş cevizlerin üzerine ilave edin. Üzerine tavuk suyunu katın. Kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Sos koyulaşıp kıvam almaya başlayınca zerdeçal ve tarçını ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın.
-
5
Sos yeterince koyulaştığında kızarmış köfteleri sosa ekleyin. Köftelerin sosu çekmesi için kısık ateşte 10-15 dakika pişirin.
-
6
Cevizli köfteleri servis tabağına alın. Üzerine nar taneleri ve maydanoz serpiştirerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL