Fırında Patates Püreli Pırasa Tarifi
Akşama misafirleriniz gelecek ve siz hala ne yapacağınızı mı düşünüyorsunuz? O zaman bu tarifle akşam sofranızı taçlandırmaya ne dersiniz? Patates ve pırasanın uyumunun harika olduğunu bu tariflle anlayacaksınız! Fırında patates püreli pırasa nasıl yapılır?İşte fırında patates püreli pırasa tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Patatesleri soyup irice doğrayın ve bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ve bir tutam tuz ekleyip yumuşayana dek pişirin.
-
2
Suyunu süzdükten sonra biraz ılıtın ve çatalla ezerek püre haline getirin. Üzerine kaşar peyniri, tuz ve karabiber katıp karıştırın. Pırasaları çok ince olmayacak halkalar halinde doğrayın.
-
3
Soğan ve havucu temizleyip küp doğrayın. Zeytinyağını bir tavaya alıp, havucu ekleyin. Birkaç dakika karıştırarak kavurduktan sonra pırasa ve soğanı katın.
-
4
Birlikte bir-iki dakika kavurup, kıyma, tuz, karabiber, pul biber ve yenibahar katın. En son küp doğranmış domates ilave edin ve suyunu çekene dek pişirin.
-
5
Ortası delik bir kek kalıbını yağlayıp, patates püresinin yarısını kenarlarını da kaplayacak şekilde içine koyun. Üzerine pırasalı harcı koyup düzeltin.
-
6
Yeniden patates püresi koyun ve harç görünmeyecek şekilde kalıba yerleştirin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 45 dakika pişirin.
Servis tabağına ters çevirerek çıkarın.
Dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri