Fırında Patates Püreli Pırasa Tarifi

Fırında Patates Püreli Pırasa Tarifi

Akşama misafirleriniz gelecek ve siz hala ne yapacağınızı mı düşünüyorsunuz? O zaman bu tarifle akşam sofranızı taçlandırmaya ne dersiniz? Patates ve pırasanın uyumunun harika olduğunu bu tariflle anlayacaksınız! Fırında patates püreli pırasa nasıl yapılır?İşte fırında patates püreli pırasa tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Patatesleri soyup irice doğrayın ve bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ve bir tutam tuz ekleyip yumuşayana dek pişirin.

  • 2

    Suyunu süzdükten sonra biraz ılıtın ve çatalla ezerek püre haline getirin. Üzerine kaşar peyniri, tuz ve karabiber katıp karıştırın. Pırasaları çok ince olmayacak halkalar halinde doğrayın.

  • 3

    Soğan ve havucu temizleyip küp doğrayın. Zeytinyağını bir tavaya alıp, havucu ekleyin. Birkaç dakika karıştırarak kavurduktan sonra pırasa ve soğanı katın.

  • 4

    Birlikte bir-iki dakika kavurup, kıyma, tuz, karabiber, pul biber ve yenibahar katın. En son küp doğranmış domates ilave edin ve suyunu çekene dek pişirin.

  • 5

    Ortası delik bir kek kalıbını yağlayıp, patates püresinin yarısını kenarlarını da kaplayacak şekilde içine koyun. Üzerine pırasalı harcı koyup düzeltin.

  • 6

    Yeniden patates püresi koyun ve harç görünmeyecek şekilde kalıba yerleştirin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 45 dakika pişirin.

    Servis tabağına ters çevirerek çıkarın.

    Dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...