Fırında Pazılı Levrek
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Filetoları 5-6 cm büyüklüğünde doğrayın. Pazının saplarını kesip yıkayın. Kaynar suda 2 dakika bekletikten sonra soğuk sudan geçirin. Yaprakların ortasındaki damarlı bölümü alıp, uzunlamasına ikiye bölün.
-
2
Zeytinyağını bir tavaya alıp piyazlık doğranmış soğanı rengi dönene dek soteleyin. Üzerine ince kıyılmış mantar ve sarmısak ekleyin. 2 -3 dakika soteledikten sonra ılınmaya bırakın. Sonra pazı yapraklarından 1 tanesini düzgün bir zemine yayın. Üzerine 1 parça levrek filetosu koyun. Onun üzerine de soğanlı harçtan koyup sarın.
-
3
Tüm filetoları bu şekilde hazırlayın ve fırına girmeye uygun yayvan bir tencereye yerleştirin. Üzerine küp doğranmış domates, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyin. 1 çay bardağı su koyup kısık ateşte 10 dakika pişirin.
-
4
Ocaktan alıp pazıya sarılı her levreğin üzerine bir dilim kaşar peyniri koyun. Tencereyi önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika kapağı açık olarak pişirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri