Mercimeği 2-3 saat ıslatıp süzün ve üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Bulgur ve firiği bol su ile ayrı ayrı yıkayın. Derin bir tencerede 3 yemek kaşığı tereyağını eritin ve bulgur ile firiği 1-2 dakika kavurun. Haşlanmış mercimeği suyuyla birlikte ekleyin ve kısık ateşte kendi suyunda pişmeye bırakın (suyu az gelirse biraz ilave edin). Tuzunu ayarlayın. Ayrı bir tavada kalan 1 yemek kaşığı tereyağını eritin ve pilavın üzerine gezdirip sıcak servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.