Hint Biberli Bonfile
Beyaz şarap aromalı Hint Biberli Bonfile tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hint biberli sos için et suyunu kaynatıp,bir kenarda bekletin. Soğanı, zencefili, renkli biberleri ve domatesleri incecik kıyın. Bir tavada tereyağının ve zeytinyağının yarısını karıştırıp ısıtın. Unu ilave edin. Pembeleşene dek kavurun. Hint biberini, beyaz şarabı, sütü ve kaynar haldeki et suyunu ilave edin. Çırpma teli ile iyice karıştırın. Ağır ateşte 5 dakika pişirin.
-
2
Süzgeçten geçirerek, başka bir kaba aktarın. Tuzunu ayarlayın. Kalan tereyağı ve zeytinyağını başka bir tavaya aktarın. Sırasıyla soğanı, dolmalık biberleri, zencefili, domatesleri ve defne yaprağını ekleyin. 6-7 dakika soteleyin. Hint biberli karışıma ekleyin. Sıcak kalacak şekilde bekletin. Kuru üzümleri 1 saat suda bekletin. Suyunu süzerek, bir kenarda bekletin. Temizlenmiş sığır bonfilesini 1 cm kalınlığında dilimleyin. Pirzola demiri ile çok az döverek, inceltin. Tuz serpin. Bir kapta karıştırdığınız hint biberi ve un karışımına bonfileleri bulayın. Sıvı yağı tavada kızdırın. Bonfileleri bu yağda kızartın. Bir kaba aktarın.
-
3
Dişli havuç soyacağı ile sakız kabaklarını soyun ve dilimleyin. Kaynar suda bir dakika haşlayın. Sonra buzlu suya aktarın. Bonfileleri ve sakız kabaklarını tabağa dizin. Kuru üzümleri serpin. Üzerine hint biberli sostan gezdirerek, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri