Izgara Sardalya

Izgara Sardalya Tarifi: Sağlıklı ve Lezzet Dolu Deniz Ürünleri Keyfi! Taptaze sardalyaların özenle marine edilip ızgarada pişirilmesiyle hazırlanan bu pratik tarif, sofralarınıza eşsiz bir deniz lezzeti getiriyor. Adım adım anlatımla, ızgara sardalya tutkunları için ideal bir seçenek sunuyor.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Sardalyaları iyice temizleyin ve kağıt havluyla kurulayın. Bir kasede zeytinyağı, doğranmış sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırın.

  • 2

    Sardalyaları bu karışıma bulayın ve en az 15 dakika marine olması için buzdolabında bekletin.

  • 3

    Izgarayı orta-yüksek ateşte ısıtın. Izgaranın balığa yapışmaması için üzerine hafifçe yağ sürebilirsiniz.

  • 4

    Marine edilmiş sardalyaları ızgaraya yerleştirin. Her iki tarafını da 2-3 dakika, derileri çıtır çıtır olana kadar ızgara yapın. Çok pişmemesine dikkat edin. Çok pişerse kuruyabilirler.

  • 5
    Izgaradan aldığınız sardalyaları servis tabağına dizin. Üzerine taze biberiye dalları serpin ve yanında limon dilimleri ile sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.