Kalamarlı Krep
Krep dünyasına deniz mahsullerinin zarif dokunuşu!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle krep için derin bir kapta süt ve yumurtayı çırpın. Un ve tuz ilave edip, topak kalmayacak şekilde çırpıcı ile iyice çırpmaya devam edin. Karışımdan 1 kepçe alın ve kızdırılmış tavaya koyun. Tavayı sağa sola sallayarak, yayılmasını sağlayın. Çevirip krebin diğer tarafını da pişirin. Krep karışımı bitene kadar aynı şekilde işleme devam edin.
-
2
İçi için kıyılmış soğan ve kırmızı biberi ayçiçek yağında hafifçe soteleyin. İçine kıyılmış kalamar ile karides ve küp doğranmış mantar ilave edin. Kısık ateşte 2-3 dakika sotelemeye devam edin.
-
3
Kaşar peyniri, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, kimyon ve pul biber ilave edin. 1 dakika daha soteledikten sonra tavayı ocaktan alın. Krebin ortasına iç harçtan 1-2 yemek kaşığı koyun ve uç kısımları üst üste gelecek şekilde kapatıp, ters çevirin.
-
4
Diğer krepleri de aynı şekilde hazırlayın ve fırın tepsisine dizin. Üzerlerine kaşar peyniri ile pul biber serpin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 5 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL