Kalamarlı Krep

Kalamarlı Krep

Krep dünyasına deniz mahsullerinin zarif dokunuşu!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Öncelikle krep için derin bir kapta süt ve yumurtayı çırpın. Un ve tuz ilave edip, topak kalmayacak şekilde çırpıcı ile iyice çırpmaya devam edin. Karışımdan 1 kepçe alın ve kızdırılmış tavaya koyun. Tavayı sağa sola sallayarak, yayılmasını sağlayın. Çevirip krebin diğer tarafını da pişirin. Krep karışımı bitene kadar aynı şekilde işleme devam edin.
  • 2
    İçi için kıyılmış soğan ve kırmızı biberi ayçiçek yağında hafifçe soteleyin. İçine kıyılmış kalamar ile karides ve küp doğranmış mantar ilave edin. Kısık ateşte 2-3 dakika sotelemeye devam edin.
  • 3
    Kaşar peyniri, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, kimyon ve pul biber ilave edin. 1 dakika daha soteledikten sonra tavayı ocaktan alın. Krebin ortasına iç harçtan 1-2 yemek kaşığı koyun ve uç kısımları üst üste gelecek şekilde kapatıp, ters çevirin.
  • 4
    Diğer krepleri de aynı şekilde hazırlayın ve fırın tepsisine dizin. Üzerlerine kaşar peyniri ile pul biber serpin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 5 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...