Kaparili Kremalı Somon

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Somon filetoları kesme tahtasına alın. Her iki tarafını karabiber ve tuz ile harmanlayın. Geniş bir tavada tereyağını eritin. Somon filetoları tavaya alın. Önlü arkalı 4-5 dakika pişirin. Somonları tavadan alın ve bir kenarda bekletin.
  • 2
    Aynı tavaya sarımsakları aktarın ve kokusu çıkana kadar kavurun.
  • 3
    Kremalı sos için tavaya krema ve tavuk suyunu alın. 1-2 dakika kaynatın. Üzerine limon suyu ve kaparileri ekleyerek 2-3 dakika pişirin. Pişen somonları, tavadaki sosun üzerine alın. Kaşık yardımıyla tavadaki sostan somonların üzerine gezdirin. 2-3 dakika sonra servis tabağına aktarın. Maydanoz ve domatesle süsleyin.
  • 4
    Kuşkonmaz garnitür için kuşkonmazların sert kısımları kesin. Geri kalan kısımları zeytinyağı, tuz ve karabiberle harmanlayın. Tavada veya ızgarada 3-4 dakika önlü arkalı pişirin. Üzerine limon suyu gezdirip, limon kabuğu serpiştirin. Sıcak olarak kaparili kremalı somonun yanında servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.