Karides Güveç
Akşam yemekleri için lezzetli ve pratik karides güveç tarifi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Karideslerin kabuklarını soyup, içlerini temizleyin.
-
2
Tereyağı, zeytinyağı, doğranmış sarımsak ve ikiye bölünmüş mantarı tavaya alıp 2-3 dakika soteleyin. Karides ilave edip, pişirmeye devam edin. Krema, karabiber, tuz ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
-
3
Karışımı porsiyonluk güveç kaplarına pay edin. Üzeri için tereyağı, ekmek kırıntısı, ezilmiş sarımsak ve kıyılmış maydanozu harmanlayın. Güveç kaplarının üzerlerine pay edip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL