En sevilen sebzelerden biri olan karnabahardan yapılacak en güzel ve pratik tariflerin başında karnabahar kızartması geliyor. Püf noktalarıyla karnabahar kızartması tarifi.
Un, maden suyu, yumurta ve tuzu bir kaba alın. Çırpma teli yardımıyla boza kıvamında akışkan ve hafif pütürlü kalacak şekilde çırpın. Üzerini kapatıp buzdolabında 10-15 dakika dinlendirin. Karışımın soğuk olması yağ çekmesini engelleyecek ve dış kaplamasının çıtır çıtır olmasını sağlayacaktır.
Karnabaharı çiçeklerine ayırıp tencereye alın ve üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin. 3 dakika haşlayıp suyunu iyice süzdürün ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra teker teker unlu karışıma bulayın. Yağı çok kızgın olmayacak kadar ısıtın. Unlu karnabahardan yağa bir parça attığımızda yüzeye çıkıyorsa ısı uygun demektir.
Karnabaharları yağda rengi iyice dönene kadar kızartın. Daha sonra servis tabağına alın. Arzuya göre sarımsaklı yoğurtla birlikte servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.