Tahin Soslu Nohutlu Taco
Meksika Mutfağının en sevilenlerinden taco, aslına bakarsanız çok çeşitli şekillerde hazırlanabilen bir yemek tarifi. Genelikle çıtır çıtır kızartılmış ekmeklerinin arasında bol acılı, domatesli ve kıymalı iç harcı ve çeşitli sebzeleriyle servis edilse de hem farklı iç harçları hem de farklı ekmeklerle hazırlanabiliyor. Taco için kullanabileceğiniz nefis tortilla ekmeği tarifine aşamalarıyla www.sofra.com.tr/akademi/2023/02/01/tortilla-nasil-yapilir-asamalariyla-tortilla-yapimi adresinden ulaşabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Sos için tahin, ezilmiş sarımsak ve limon suyunu karıştırın. Kıvamı çok koyu olursa biraz su ekleyip karıştırdıktan sonra kenara alın.
-
2
İç malzeme için kırmızı soğanı ince doğrayın. Elma sirkesinin içine ekleyip en az yarım saat bekletin.
-
3
Diğer taraftan genişçe bir tavayı ısıtıp, tereyağı, sıvıyağ ve pulbiber ekleyin. Yağ iyice kızdıktan sonra nohut ilave edip 5 dakika soteleyin.
-
4
Ardından yıkanmış ve ince doğranmış lahana ve kırmızı biber ekleyin. Tuzunu ayarlayın ve 2-3 dakika soteledikten sonra ocaktan alın.
-
5
Avokadoları temizleyip dilimleyin. Pastırmaları sıvıyağda önlü arkalı kızartın. Tortillaların içine 2'şer kaşık lahanalı nohutlu harçtan ekleyip üzerine süzdüğünüz kırmızı soğanları eşit paylaştırın.
-
6
Her tortillaya 2 dilim avokado ve 1 dilim pastırma yerleştirin. Limon dilimleri ve kıyılmış maydanozla süsleyin. Üzerine sos gezdirerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri