Karnabahar Soslu Hünkar Beğendi

Tekrar tekrar yapacağınız, dillere desten olacak o tarif! İşte Karnabahar Soslu Hünkar Beğendi tarifimiz.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Tavuk etini kuşbaşı doğrayın. Zeytinyağını tencereye alıp üzerine eti ekleyin ve 7-8 dakika karıştırarak kavurun.

  • 2

    Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ilave edin. 2 dakika birlikte kavurup salçaları ekleyin. 5 dakika kavurup, tuz, karabiber ve malzemenin üzerini 3-4 parmak geçecek kadar sıcak su katın. Orta ateşte et yumuşayana dek pişmeye bırakın.

  • 3

    Karnabaharlı beşamel sos için, karnabaharı çiçeklerine ayırıp tuzlu suda haşlayın. Çiçeklerin sap kısımlarını kesip bir çatalla ezin. 3 çorba kaşığı tereyağını bir tencereye alıp kızdırın. Üzerine unu ilave edin ve sürekli karıştırarak rengi dönene dek kavurun.

  • 4

    Azar azar ve sürekli karıştırarak sütü ilave edin. Süt kaynamaya başlayınca altını kısın. Karnabahar, kaşar peyniri, tuz, karabiberi ekleyip sürekli ve hızlı karıştırarak 5 dakika pişirin, ocaktan alın.

  • 5

    Karnabaharlı beşamel sosu servis tabaklarına koyun. Üzerine tavuk etini yerleştirip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.