Kaşnika

Balkanlarda sık sık yapılan kaşnika, çok sevilen bir yemek. Pırasayı sevmeyenler bile bu tarife bayılacak. Mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Pırasaları kıyıp tereyağında suyunu tamamen çekene kadar kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Ayrı bire yerde yumurtaları çırpın, yoğurt ve yağ ekleyip çırpmaya devam edin.

  • 2

    Mısır ununu, kabartma tozunu ve unu ekleyip çırpın. Maydanoz, dereotu ve taze soğanı kıyıp hamura ilave edin. Peyniri katıp spatula ile karıştırın.

  • 3

    Soğuyan pırasayı ve kalan malzemeyi ilave edip iyice karıştırın. Orta boy yağlanmış fırın tepsisine döküp üzerine çörek otu serpin.

  • 4

    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.