Kayseri Yağlaması Tarifi

Kayseri yağlaması son günlerde sıklıkla araştırılmaya başlandı. Şebit adı verilen bazlamaların, özel sos ve kıyma ile birleşmesiyle birlikte lezzetini alan yağlama tarifi, Kayseri yöresinin sevilen ürünlerinden birisi olarak öne çıkıyor. Peki, Yağlama nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte Kayseri yağlaması tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Hamuru için maya ve toz şekeri ılık suya koyup mayanın aktifleşmesi için 10 dakika bekletin. Unu geniş bir kaba alıp ortasını havuz şeklinde açın.

    Maya ve diğer malzemeleri bu kısma ekledikten sonra yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek iki katı büyüklüğe ulaşana dek ılık bir yerde bekletin. Daha sonra hamuru limon büyüklüğünde bezelere ayırıp avucunuzda yuvarlayın ve üzerleri örtülü olarak 15 dakika bekletin.

    Hamur bezelerinden birini unlu zeminde servis tabağı büyüklüğünde açın. Daha sonra yapışmaz yüzeyli bir tavada her iki tarafını da pişirin. Kalan bezeleri de aynı şekilde hazırlayın.

  • 2

    Üst üste koyun ve üzerilerini örtüp kenara alın. Diğer taraftan kıymalı harç için soğan, sivri biber ve domatesleri temizleyip ince kıyın. Tereyağını bir tavaya alıp üzerine soğan ilave edin.

  • 3

    Rengi dönene dek kavurup kıymayı ekleyin. Kıyma suyunu salıp çekince biberi katın. Birkaç dakika sonra salçaları ekleyin. 1-2 dakika sonra domatesi katın.

  • 4

    Yarı yarıya suyunu çekince tuz, karabiber ve suyu ilave edin. 15-20 dakika kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. Kıymalı harç sıcakken tüm hamurların üzerlerine yayın ve yeniden üst üste koyun. Daha sonra dört parçaya bölün ve sarımsaklı yoğurtla birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...