Kinoa’lı Ebegümeci Sarması
Ebegümeci, ebegömeç, ilmik, gaba, tolik, kazankarası, develik adlarıyla da bilinir. Kavurması, etli yemeği, salatası, pirinçli yemeği yapılır. Börek harçlarında kullanılır. Büyük yapraklarından sarma yapılır.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Ebegümeci yapraklarını saplarından ayırın, derin cam bir kaba alın. Üzerine geçecek kadar sıcak su dökün ve 1-2 dakika sonra süzün. Kinoa'yı eşit oranda su ile haşlayın.
-
2
Soğuyana kadar bekletin. Derin bir kapta kıymayı, salçaları, ezilmiş sarımsak, kıyılmış soğanı, baharatları, nar ekşisi ve zeytinyağını iyice karıştırın.
-
3
Ebegümeci yapraklarını düz bir zeminde açın. İçlerine kıymalı harçtan birer kaşık pay edin. Sigara böreği gibi sarın. Yayvan tencereye dizin. Sos için küçük bir tencerede tüm malzemeyi 1-2 dakika karıştırarak pişirin.
-
4
Ebegümecinin üzerine sostan gezdirin. Tencerenin kapağını kapatın. Kaynayana kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 20 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri