Eti jülyen şeklinde uzun ince doğrayın. Karabiber, tuz, sarımsak püresi, zencefil püresi, yumurta, ardından un, nişasta ve kabartma tozunu ekleyin. İyice karıştırın. Tüm tavukları bu karışımla harmanlayın. Geniş bir kızartma tavasına derin seviyede kızartma yağı koyun.
150-175 derece ısı seviyesine geldiğinde tavukları ilave edip kızartın. Sos için sarımsak, zencefil, ince doğranmış acı biber ve yağı karıştırın. Ardından salçayı katıp kavurun. Ketçabı, sirkeyi, balı, tuzu, karabiberi ve susamı katın.
Ayrı bir yerde nişastayı 1 çay bardağı suyun içinde açın. Daha sonra tavadaki sosa ilave edin. Sosun kıvamı yoğun kıvamlı olursa 2 yemek kaşığı su ekleyin. Fokurdayınca altını kapatın.
Kızarmakta olan tavuklar çıtır olunca ve altın rengi alınca süzgece alın. Tekrar kızgın yağa atıp iyice çıtır oluncaya kadar kızartın. Tavukları yağdan alıp ılık sosun içine atıp harmanlayın. Üzerine susam, kıyılmış soğan ve biber serpin. Dilimlenmiş salatalıkla birlikte servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.