Kremalı Semizotu Yatağında Et Bohçaları Tarifi
Sofranızın vazgeçilmezi olacak kremalı semizotu yatağında et bohçaları nasıl hazırlanır? İşte kremalı semizotu yatağında et bohçaları tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bonfilelerin her iki tarafını da tuz ve karabiberle tatlandırın. Üzerlerine oda sıcaklığındaki 1 yemek kaşığı tereyağı sürün. Un ve kalan 2 yemek kaşığı tereyağını bir tencereye alıp, unun kokusu çıkana kadar kavurun. İçine kremayı katın ve koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Bu karışımdan bir buçuk yemek kaşığı ayırın. Kalan kremalı karışıma sütü ekleyin ve karıştırarak yedirip, soğumaya bırakın.
-
2
Dolmalık fıstığı sıvı yağda hafif pembeleştirin. İçine kıyılmış ceviz, antep fıstığı ve kenara ayırdığınız bir buçuk yemek kaşığı kremalı karışımı ekleyip, karıştırın. Muskat, tuz ve karabiberi ilave edin. Etlerin orta kısmına bu harcı paylaştırın ve bohça şekli vererek mutfak ipliği ile bağlayın. İki adet pişirme torbasının içine 3 adet olacak şekilde bohçaları koyun ve önceden ısıtılmış 230 derece fırında pişmeye bırakın.
-
3
Etlerin üzeri fazla kızarmadan fırının ısısını 175 dereceye indirin ve etlerin üzerine bu esnada bir tepsi örterek 1 saat daha pişirin. Semizotunu yıkadıktan sonra ayıklayın ve yeşil kalmasını sağlamak için önce kaynayan suya daha sonra buzlu soğuk suya batırıp, çıkarın. Daha sonra kıyın ve kremayı ilave edip, karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin. Servis tabağına semizotlu karışımı yayıp üzerine et bohçalarını dizin.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri