Kayısı, kuru üzüm ve kuş üzümlerini yarım su bardağı et suyunda 20 dakika bekletin. Parça kuzu etini tencereye alıp kavurmaya başlayın. 80 gram tereyağını ekleyip kavurma işlemine devam edin.
Çiğ badem, Antep fıstığı, çam fıstığı ve kaju fıstığı ekleyip çok kısık ateşte kavurun. Et suyunda beklettiğiniz kuru meyveleri ve pirinci iyice süzün.
Pirinci ve tüm meyveleri ilave edin. Tuz, tarçın, karabiber ve yenibahar ile tatlandırıp et suyunu ekleyin. Et suyu kaynayana kadar hızlı sonrasında ise kısık ateşte pirinç taneleri suyu çekene kadar pişirmeye devam edin.
Pilavı ocaktan aldıktan sonra kapağını açıp üzerini bir mutfak bezi ile kapatın. 20 dakika dinlendirin. Sıcak servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.