Kuzu budu ya da oğlak etini Hıdırellez gününden bir önce alın. Rendelenmiş soğanı sıkıp suyunu bir kaba koyun. Toz şeker, tereyağı, süt ve tuzu ilave edin. Bu karışımla etin her tarafını iyice ovun. Kapaklı bir kaba koyun ve bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün yapışmaz yüzeyli bir tava yada tencerede altını ve üstünü harlı ısıda kızartın. Daha sonra azar azar sıcak su ilave ederek yumuşayana kadar yaklaşık 2 saat pişirin. Eti kemiklerinden ayırın ve servis tabağına alın.
Üzeri için mantarları yıkayıp saplarını koparın. Daha sonra içine bir parça kaşar peyniri koyun ve fırın tepsisine yerleştirin. Domates ve sivri biberi de yerleştirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Eti dilerseniz lavaş ekmeğinin içine sarıp dürüm şeklinde, dilerseniz tek başına mantar, domates ve biberle servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.