Kuzu Etli Bozbaş

Et severlerin ağızlarını sulandıracak türden bir tarifle geldik. İşte, sofralarınız için enfes bir tat! Kuzu etli bozbaş tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Nohudu akşamdan ıslatın ve ertesi gün haşlayıp süzdükten sonra kenara alın. İncikleri 2 çorba kaşığı tereyağı ve tuz ile ovalayın.

  • 2

    Döküm bir tavayı kızdırıp, etlerin her tarafını hafifçe renk alana dek çevirerek mühürleyin. Tencereye alıp üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin ve pişmeye bırakın.

  • 3

    Et tamamen pişmeden suyun içinden alıp bir güveç kabına aktarın. Üzerine kabukları temizlenip iri doğranmış patates ve soğan, nohut, domates ve biberleri ekleyin. Etin haşlama suyunu ilave edin.

  • 4

    Kalan 2 çorba kaşığı tereyağı, zerdeçal, tuz ve karabiber ekleyip üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.