Meksika Usulü Biber Dolması
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Dolmalık biberleri saplarından aşağı doğru çizik atarak kesin ve karnıyarık gibi ortalarını açın.
-
2
Çekirdeklerini temizleyip, fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkarıp ılındıktan sonra üzerini streç filmle kaplayın.
-
3
2 Zeytinyağı, soğan, acı kırmızı biber ve sivri biberleri tavaya alıp kavurun. Sarımsak ilave edip kavurmaya devam edin.
-
4
Domates, mercimek, börülce, tuz ve baharatları ekleyip 2-3 dakika kavurduktan sonra ocaktan alın. Maydanozu katıp karıştırın.
-
5
Cheddar peynirinin yarısını küp doğrayıp tavaya ilave edin.
-
6
3 Biberlerin içlerini hazırladığınız karışımla doldurup, üzerlerine rendelenmiş cheddar peyniri serpiştirin.
-
7
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
-
8
4 Domates sos için sarımsağı zeytinyağında yakmamaya dikkat ederek kavurun. Domates, tuz ve baharatları ilave edip sos koyulaşana dek pişirin.
-
9
Biberlerin üzerlerine gezdirin veya yanında servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri