Meyvenin her halini severim diyenlerdenseniz bu tarif çok hoşunuza gidecek. Tam mevsiminde meyvelerle hazırlayabileceğiniz, dilerseniz çayın yanına dilerseniz akşam yemeğine servis edebileceğiniz meyveli perde kebabı tarifini mutlaka deneyin.Günün her öğünü çeşitli tarifleriyle öğünlerimizden eksik etmediğimiz şifa deposu meyveler, tatlıdan tuzluya her tarife ayrı bir lezzet katar.
Harç için eti tencereye alıp, su ilave edin ve kapağı kapalı olarak suyunu iyice çekene dek pişirin. Tereyağı, kıyılmış kayısı, üzüm, erik, antep fıstığı, kurutulmuş tatlı domates ve badem ekleyip karıştırın.
Ocaktan alıp tuz ve karabiber ilave edin. Daha sonra soğumaya bırakın. Hamur için tüm hamur malzemesini yoğurup yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. 20 dakika dinlendirip, 2-3 mm kalınlığında açın.
Orta boy, ortası delik olmayan ve boylamasına yüksek kek kalıbını tereyağı ile yağlayıp, hamuru kenarlarından dışarı sarkacak şekilde içine yerleştirin.
Harcı içine doldurup, kenarlardan sarkan hamurları ortada birleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene dek pişirin.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.