Nar Soslu Baharatlı Tavuk

Nar Soslu Baharatlı Tavuk: Narın tatlı-ekşi dokunuşu ve baharatların canlılığıyla hazırlanan bu tarif, sofralarınıza unutulmaz bir lezzet şöleni getiriyor!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tavuk göğsünü kesme tahtasına yerleştirin. 2-3 cm genişliğinde küpler halinde doğrayın.
  • 2
    Tavukları geniş bir kaba alın. Üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı, karabiber, pul biber, kimyon ve sumak serperek iyice harmanlayın. Buzdolabında 30 dakika bekletin.
  • 3
    Orta büyüklükte yapışmaz yüzeyli tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağını alın. Soğan ve sarımsağı ince kıyın. Zeytinyağında soteleyin. Ardından tavuğu
    ilave ederek altın sarısı olana kadar kızartın.
  • 4
    Sos için bir kasede nar suyu, nar ekşisi, soya sosu, bal ve suyu karıştırın. Sosu tavadaki tavuğun üzerine ilave edin.
  • 5
    Kısık ateşte pişirmeye devam edin. Sosun kıvamı koyulaşana ve tavuk iyice yumuşayana kadar pişirin.
  • 6
    Tavuğu servis tabağına alın. Üzerine nar taneleri ve susam serpiştirin. Dilimlenmiş limon ile süsleyip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.