Roka Pestolu Minekop
Nefis pesto sos ile leziz minekop balığının bir araya gelmesiyle oluşan lezzet, davet sofralarınızın vazgeçilmezi olacak! İşte nefis roka pestolu minekop tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle rokalı pesto sos için roka, maydanoz, dereotu, fesleğen, sarmısak, antep fıstığı, sirke, sarımsak ve zeytinyağını derin bir kaba alıp blenderden geçirin.
-
2
Tuzunu ayarlayın. Hazırladığınız rokalı pesto sosu balık filetoların üzerine fırça ile sürün ve buzdolabında 1 saat bekletin.
-
3
Karnabahar, pırasa, balkabağı, soğan ve turpu dilediğiniz şekilde doğrayın, üzerine pesto sos sürüp 30 dakika bekletin. Döküm tavayı ısıtın ve sıra ile önce karnabahardan başlayarak pişirmeye başlayın.
-
4
Sebzeler karamelize olana kadar her iki tarafını da pişirin. Karamelize olan sebzeleri tekrar tavaya dizin ve üzerine yarım su bardağı su ekleyip kapağını kapatın.
-
5
Kendi buharı ile 4 dakika pişirin. Balık filetoların derili kısımlarını orta kızgınlıkta bir tavada 5 dakika pişirin. Sonra diğer taraflarını çevirip 5 dakika pişirin.
-
6
Üzerine rendelenmiş limon kabuğu serpin. Pişirdiğiniz sebzeler ve limon dilimleri ile servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri