Patlıcanlı Pilav

Pilavı her seferinde aynı yapmak istemeyenler bu tarif tam size göre.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Pirinci yıkayıp tuz eklenmiş ılık suda 15 dakika bekletin. Daha sonra süzüp sudan geçirin ve kenara alın.Patlıcanları alacalı soyup küp doğrayın. Acısını almak için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Sudan geçirip kurulayın.

  • 2

    Kızgın yağda kızartıp fazla yağını almak için kağıt havlu serilmiş tabağa alın. Soğanı yemeklik doğrayın, domatesleri rendeleyin. Tereyağı ve ayçiçek yağını tencereye alıp kızdırın. Üzerine soğan ekleyip rengi dönene dek kavurun. Domatesi katın ve birkaç dakika daha kavurun.

  • 3

    Pirinci üzerine ekleyip 2-3 dakika kavurun. Malzemenin üzerini geçecek kadar sıcak su, tuz ve karabiber ekleyip kapağını kapatın. Kaynayana dek orta kaynadıktan sonra kısık ateşte yarı yarıya suyunu çekene dek pişirin.

  • 4

    Üzerine patlıcan ilave edin ve tamamen suyunu çekene dek pişirip ocağı kapatın. Tencerenin üzerine kağıt havlu kapatıp 10 dakika demlendirin. Arzunuza göre dereotu veya maydanozla süsleyerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.