Peynir Soslu Enginar
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Enginarların saplarını kesip yapraklarının üst kısımlarını makasla düzeltin. Orta kısımlarındaki mor yaprakları koparıp iç kısmındaki tüylü bölümü kaşıkla temizleyin.
-
2
Yıkayıp üzerlerine 1 limonun suyunu sürün ve düz bir tencereye yerleştirin. Enginarların yarısına gelecek kadar su, 1 limon suyu, tuz ve kesme şeker koyun. Tencerenin büyüklüğünde bir parça yağlı kağıdı ıslatıp, yırtmadan sıkın ve enginarların üzerine kapatın. Tencerenin kapağını kapatıp 30 dakika pişirin. Sudan alıp servis tabağına yerleştirin.
-
3
Sos için peyniri iyice ezip üzerine ince kıyılmış taze soğan, krema, enginarın haşlama suyundan 3 yemek kaşığı, tuz, karabiber ve pul biber ekleyip karıştırın. Sosu enginarlara paylaştırın. Pul biber serpin. Dereotu ve kiraz domatesle süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri