Pideli Köfte
Evde kurduğunuz sofraları doyurucu tariflerle şenlendirerek misafirlerinizin keyifli bir akşam geçirmesini sağlayabilirsiniz. Doyurucu tarifi ile evde pideli köfte tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Köfte için tüm malzemeyi derin bir kaba alın ve yoğurun. Köfte harcından küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde bastırarak şekil verin.
-
2
Izgarada veya az yağladığınız tavada önlü arkalı kızartın. Sosu için kabuklarını soyduğunuz domatesleri küp şeklinde doğrayın ve tavaya alın.
-
3
Sarımsak, fesleğen, defne yaprağı, zeytinyağı, tuz ve karabiber ilave edin. Tüm malzemeyi önce harlı ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte 3-4 dakika pişirin.
-
4
Tavayı ocaktan alın ve defne yaprağını içinden çıkarın. Kalan malzemeyi robottan geçirin. Pideleri tavada erittiğiniz tereyağına bastırarak ıslatın. Servis tabağına önce pideleri yerleştirin.
-
5
Üzerine kızarmış köfteleri yan yana dizin ve ortaya yoğurt koyun. En üstüne de domates sosu ve kızdırılmış tereyağını gezdirip sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri