Deniz Mahsullü Orzo

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Arpa şehriyeyi ekleyip renk alana kadar kavurun ve bir kenara alın.
-
2
Aynı tavada küçük küpler halinde doğradığınız chili biberi ve fesleğeni 2-3 dakika soteleyin. Ardından kalamar, ahtapot ve midyeleri ilave ederek yüksek ateşte pişirin.
-
3
Kavrulmuş arpa şehriyeyi tavaya ekleyin. Üzerine 1 su bardağı balık suyunu koyup karıştırın. Deniz mahsulleri yumuşayana kadar pişirin.
-
4
Ardından levrek ve karidesleri ekleyin. Kalan balık suyunu da ilave ederek suyunu çekene kadar pişirin.
-
5
Ocaktan almadan ince kıyılmış maydanoz, Mihaliç peyniri ve tereyağı ile karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL