Piliç Topkapı
Özel misafirlerinize ya da ailecek kalabalık lezzetli bir akşam yemeği için Piliç Topkapı yemeği tam size göre olabilir. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz piliç topkapı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Sos için eritilmiş tereyağını, yarım çay kaşığı karabiberi, pul biberi, limon kabuğunu, kimyonu ve tuzu geniş bir kaba alıp iyice karıştırın.
-
2
Tavukların her yerini sosa bulayıp 20 dakika dinlendirin. Pilav için tereyağını tencereye alıp eritin. Dolmalık fıstık ekleyip kavurmaya başlayın.
-
3
Üzerine büyük küpler halinde doğradığınız soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinç katıp karıştırın. Karabiber, nane, yenibahar, kuş üzümü, tuz ve suyu da ilave edin.
-
4
Kısık ısıda suyunu çekene kadar pişirin. Tavuk butlarını derisi alta gelecek şekilde düz bir zemine yerleştirin. Her birinin ortasına kaşık yardımıyla hazırladığınız pilavdan koyun.
-
5
Ardından tavukları kenarlarından tutup bohça şekline getirin ve ters çevirip tepsiye yerleştirin. Üzerlerini pişirme kağıdı ile kapatın.
-
6
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 50 dakika pişirin. Sürenin sonunda pişirme kağıdını alıp üzerleri kızarana kadar yaklaşık 10 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri