Piliç Topkapı

Özel misafirlerinize ya da ailecek kalabalık lezzetli bir akşam yemeği için Piliç Topkapı yemeği tam size göre olabilir. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz piliç topkapı tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Sos için eritilmiş tereyağını, yarım çay kaşığı karabiberi, pul biberi, limon kabuğunu, kimyonu ve tuzu geniş bir kaba alıp iyice karıştırın.

  • 2

    Tavukların her yerini sosa bulayıp 20 dakika dinlendirin. Pilav için tereyağını tencereye alıp eritin. Dolmalık fıstık ekleyip kavurmaya başlayın.

  • 3

    Üzerine büyük küpler halinde doğradığınız soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinç katıp karıştırın. Karabiber, nane, yenibahar, kuş üzümü, tuz ve suyu da ilave edin.

  • 4

    Kısık ısıda suyunu çekene kadar pişirin. Tavuk butlarını derisi alta gelecek şekilde düz bir zemine yerleştirin. Her birinin ortasına kaşık yardımıyla hazırladığınız pilavdan koyun.

  • 5

    Ardından tavukları kenarlarından tutup bohça şekline getirin ve ters çevirip tepsiye yerleştirin. Üzerlerini pişirme kağıdı ile kapatın.

  • 6

    Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 50 dakika pişirin. Sürenin sonunda pişirme kağıdını alıp üzerleri kızarana kadar yaklaşık 10 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...