Portakallı Tavuk

Kıştan yaza kadar her mevsimin kendine has meyvesi, renkleri, görünüşleri ve lezzetleri ile sofralarımıza zenginlik katar. Doğanın bu muhteşem armağanlarını bilinen kullanım alanlarının dışında, taze veya kuru olarak ana yemeklere ekleyerek, sıra dışı ve özel tatlar keşfedebilirsiniz. Farklı lezzetiyle Portakallı Tavuk tarifi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Öncelikle 3 adet portakalın suyunu sıkın. Kalan portakalların kabuklarını soyup küp doğrayın. 1 adet portakalın kabuğunun beyaz kısımlarını alıp ince doğrayın. Soğanı ince kıyın. Toz şeker ve suyu küçük bir tencereye alıp kısık ateşte koyu bir şerbet kıvamına gelene dek pişirin. Üzerine soğan, sirke ve portakal suyu ekleyin. Arada bir karıştırarak boza kıvamına gelene dek pişirin.

  • 2

    Üzerine doğranmış portakal, portakal kabuğu, 2 yemek kaşığı tereyağı, zencefil ve tuz ekleyin. Suyunu yarı yarıya çekene dek pişirin. Tavuk göğüslerinden fileto çıkarın. Tereyağı ve sıvı yağı bir tavaya alıp filetoları önlü arkalı kızartın. Sıcakken üzerlerine karabiber ve tuz serpin. Servis tabaklarına alın. Portakallı sos gezdirin. Portakal dilimleri ile süsleyerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.