Sebzeli Kuzu İncik

Sebzeli Kuzu İncik

Yumuşacık kuzu eti, taptaze sebzelerle uzun süre pişirilerek buluşuyor. Sofralarınıza hem sağlık hem de eşsiz bir tat getiren bu tarifi keşfedin!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kuzu incik sosu için bir kasede bütün malzemeleri karıştırın. Kuzu incikleri bu karışımla iyice harmanlayın. Tüm yüzeylerin baharatlarla iyice kaplandığından emin olun.
  • 2
    Döküm tencereyi ısıtın. Tereyağı ve zeytinyağını tencereye alın. Tereyağı eriyene kadar yağı karıştırın. Üzerine kuzu incikleri yerleştirin. Önlü arkalı altın sarısı olana kadar mühürleyin.
  • 3
    İncikleri mühürledikten sonra tencereden alın ve bir kenarda bekletin. Aynı tencereye arpacık soğanları, sarımsağı, iri doğranmış pancar dilimlerini, bebek patatesleri ve havuçları alın. Sebzeleri 3-4 dakika kavurun.
  • 4
    Üzerine defne yapraklarını, taze kekik ve taze biberiye dallarını ekleyin. Ardından biber salçasını da ilave ederek karıştırarak birkaç dakika daha
    pişirin.
  • 5
    Mühürlenmiş incikleri kavrulan sebzelerin içerisine alın. Üzerilerini örtecek kadar sıcak su ilave edin.
  • 6
    Tencerenin kapağını kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol ederek 2,5 saat pişirin. Fırından çıkan sebzeli kuzu incikleri kekik ve biberiye ile süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...