Sardalya Tava

Sardalya Tava Tarifi: Kıtır Kıtır Deniz Keyfi! Taptaze sardalyaların özenle hazırlanan baharat karışımıyla buluştuğu bu nefis tarif, sofralarınıza pratik, lezzet dolu ve çıtır bir deneyim sunuyor.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Sardalyaları iyice temizleyin ve kurulayarak geniş bir kaseye alın. Üzerine tuz ve karabiber serpiştirin.

  • 2

    Tek tek mısır ununa bulayın. Her tarafının unla kaplanmasına özen gösterin.

  • 3

    Geniş bir tavayı ısıtın ve içerisine zeytinyağı ekleyin. Yağ kızdıktan sonra sardalyaları sırt sırta dizerek tavaya yerleştirin. Sardalyaları yuvarlak ve sıkı bir şekilde dizerek yerleştirmeniz tavayı çevirmeyi kolaylaştırır.

  • 4

    Sardalyaların altı kızardığında (yaklaşık 5-7 dakika), düz bir tabak yardımıyla tavadan alın. Tavanın altına tekrar biraz yağ ekleyin, ardından sardalyaları çevirip diğer tarafını da kızartın.

  • 5

    İki tarafı da altın sarısı olana kadar kızarttığınız servis tabağına alın. Sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.