Sardalyalı Pazı Sarma

Sardalyalı pazı sarma, taze sardalyaların ve besleyici pazı yapraklarının ustaca birleşimiyle hazırlanan bu özel tarif, hem sağlıklı hem de lezzet dolu bir seçenek sunuyor.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Balıkların kafasını ayırıp, içlerini temizleyin ve kılçıklarını çıkarın. Üzerindeki pulları elinizle temizledikten sonra yıkayın ve süzgece alın.
  • 2
    Pazının saplarını kesin. Kaynar suya batırıp 2 dakika bekletin. Çıkarıp süzün.
  • 3
    İçi için, zeytinyağını bir tavaya alıp, piyazlık doğranmış soğan ve sarımsağı soteleyin. Kıyılmış maydanoz ve dereotunu katıp, kısık ateşte 1-2 dakika daha sotelemeye devam edin. Tavayı ocaktan alın. Tuz ve karabiberini ayarlayın.
  • 4
    1 adet pazı yaprağını düz bir zemine serin. İçine 1 adet balık yerleştirip, üzerine iç harçtan 1 tatlı kaşığı koyun. Sarma sarar gibi sarın ve diğer pazı yapraklarını da aynı şekilde hazırlayın.
  • 5
    Krema ile soya sosunu tavada bir taşım kaynatın ve orta büyüklükte bir güveç kabının içine boşaltın. Üzerine sarmaları yerleştirin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.