Dana Rosto Tarifi
İngilizlerin hafta sonları severek pişirdikleri geleneksel yemekleri olan rosto, Türk mutfağının da sevilen tarifleri arasına girdi. Lokum gibi yumuşacık kıvamıyla dana rosto tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Marine için soğanları rendeleyip suyunu geniş bir kaba alın. Üzerine soyulup ikiye bölünmüş sarmısak, zeytinyağı ve kekik ilave edin.
-
2
Ete ince bir bıçak yardımıyla delikler açın. Her tarafını marineye bulayın ve buzdolabında en az 3 saat bu şekilde bekletin. Daha sonra mutfak ipi ile eşit aralıklarla bağlayın.
-
3
Her iki yüzüne de tuz ve karabiber serpin. Tereyağı ve zeytinyağını geniş bir tavaya alıpkızdırın ve etin her tarafını çevirerek mühürleyin. Pişirme kağıdı serilmiş bir fırın kabına aktarın.
-
4
Üzerini pişirme kağıdı kaplayıp, alüminyum folyo sarın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 1 saat pişirin. Üzerini açıp yeniden fırına verin ve 10 dakika daha pişirin.
-
5
Fırından alıp 5-10 dakika dinlenmeye bırakın. Et dinlenirken sosu için tereyağını eritip unu ekleyin ve rengi dönene dek kavurun. Üzerine önce 1 su bardağı et suyu ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiberini ayarlayın.
-
6
Sos akışkan bir kıvam alana dek azar azar et suyu ekleyerek pişirin. Rostoyu dilimleyip üzerine sos gezdirerek, sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri