Somon Fümeli Pizza

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Pizza hamuru için elenmiş unu yoğurma kabına alın. Ortasını çukurlaştırıp şekeri, tuzu, instant mayayı, zeytinyağını ve ılık suyu ekleyin.
-
2
Pürüzsüz ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
-
3
Hamurun üzerini örtün. Oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin.
-
4
Pesto sos için tüm malzemeyi iyice karıştırın ve kenara alın.
-
5
Domatesli sos için tüm malzemeyi küçük bir sos tenceresine alın. Orta ateşte 5 dakika pişirin. Ocaktan alın ve sosunuz hazır.
-
6
Mayalanan hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alın. Birkaç kez daha yoğurun.
-
7
Hamuru istediğiniz miktarda ikiye bölün. Bir tanesini ince tabanlı, diğerini de kalın tabanlı bir hamur yapabilirsiniz veya iki eşit parçaya da bölebilirsiniz.
-
8
Her iki hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde istediğiniz boyutlarda açın.
-
9
Hamurlardan bir tanesinin üzerine pesto sos sürün. Rendelenmiş mozzarella peyniri serpin. Mini top peynir ve somon füme parçaları serpin.
-
10
Diğer hamurun üzerine de domatesli sos sürün. Rendelenmiş mozzarella peyniri serpin. Mini top peynir, kapari turşusu ve somon füme parçaları serpin.
-
11
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika, pizza hamurlarının kenarları kızarana kadar pişirin.
-
12
Fırından alın. Bir tanesinin üzerine piyazlık doğranmış ve tuzla ovulmuş kırmızı soğan serpip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL