Tarçın ve Erikli Deniz Levreği

Pürüzsüz patates püresi ve balığın yumuşacık etiyle akşam yemeklerinize şıklık ve lezzet katacak tarif

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Soğanı yemeklik doğrayıp, sarımsağı kıyın. Tereyağını yayvan bir tencereye alıp soğan ve sarımsağı kavurup, küp doğranmış sarı ve kırmızı biberi ilave edin. Küp doğranmış domates, erik, su, karanfil ve tarçın ilave edip kaynamaya bırakın.
  • 2
    Kaynayınca, deniz levreğini bu karışıma atıp, kısık ateşte 10 dakika pişirin. Tuz ve karabiber ekleyin. Patates püresi için patatesleri tuzlu suda haşlayın. Suyunu süzüp, kabuklarını soyun. Sütü kaynatıp, patateslerin üzerine ilave edin. Tereyağı, rendelenmiş muskat, tuz ve karabiber ekleyip, patatesleri püre haline getirin.
  • 3
    Parmesan peynirini yapışmaz yüzeyli tavada eritin. Peynir eridikten sonra tavayı ocaktan alıp, peyniri soğumaya bırakın. Soğuyan peyniri 5 cm kalınlığında kesin. Yuvarlak kalıplara sarıp, kurumasını bekleyin. Kuruyunca kalıplardan çıkarın. İçlerine patates püresini pay edin.
  • 4
    Levreğin fazla suyunu süzdürüp servis tabağına alın. Levreğin üzerine kendi pişen suyundan gezdirin. Yanına parmesan sepetli patates püresini yerleştirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...