Tavada Ispanaklı ve Kremalı Somon

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Somonların her tarafına tuz ve karabiber serperek lezzetlendirin.
-
2
Geniş ve yapışmaz yüzeyli bir tavayı ocağın üzerine alın.
-
3
Tava ısınınca zeytinyağı ile birlikte somonların derisi altta kalacak şekilde yerleştirin.
-
4
Balığın derili kısmını 4 dakika kadar pişirin.
-
5
Ateşin ısısını orta dereceye düşürün ve somonların diğer tarafını çevirin.
-
6
Tavanın içindeki yağı somonların üzerine dökerek 4-5 dakika daha pişirin.
-
7
Somonları tavanın içinden ayrı bir tabağa aktarın. Tavanın içindeki kalıntıları kağıt bir havluyla temizleyip tavayı tekrar ocağın üzerine alın.
-
8
Kısık ateşte tereyağını yakmadan eritin.
-
9
İnce doğranmış domatesleri, sarımsakları ve kaparileri ekleyin. Birkaç dakika kavurduktan sonra kremayı ve sütü ilave edin. Birkaç kez çevirip kıyılmış ıspanakları katın. Rengi değişince önceden pişirdiğiniz somonları tavanın içine yerleştirin.
-
10
Tavanın içindeki sosu balıkların üzerine dökerek birkaç dakika daha pişirin ve servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL