Tavuklu Biryani

Kolay tarifi ile tavuklu biryani lezzetini mutlaka deneyin.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Basmati pirincini soğuk suyla birkaç kez yıkayın ve süzün. Tencerede su, tuz, karanfil, tarçın ve kakule ile pirinci yarı pişmiş olacak şekilde haşlayın (tam pişirmeyin). Süzüp kenara alın.

  • 2

    Tavukları yoğurt, zerdeçal, toz biber, kimyon, köri, sarımsak ve zencefille harmanlayıp marine edin.

  • 3

    Bir tencerede zeytinyağını ısıtın, soğanları altın rengi olana kadar kavurun. Marine edilmiş tavuğu ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.

  • 4

    Derin bir tencereye tereyağını koyup üzerine sırayla bir kat pirinç, bir kat tavuk yerleştirin. Katmanlar arasında safranlı süt gezdirin. Tüm malzemeleri kat kat yerleştirdikten sonra tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 20 dakika pişirin. Üzerini taze kişnişle süsleyerek yoğurtlu bir sos veya salatayla servis yapın.

  • 5

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.