Tempura Kaplamalı Sardalya
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Sardalyaları iyice temizleyin ve kurulayın. Derin bir kaba unu eleyin. Ayrı bir kasede yumurtayı hafifçe çırpın, ardından soğuk maden suyu ve tuz ekleyin.
-
2
Unu yavaş yavaş sıvı karışıma ilave edin ve hafifçe karıştırın. Hamurun pütürlü kalması normaldir. Çok fazla karıştırmamaya dikkat edin.
-
3
Geniş bir tavada kızartmak için yağı ısıtın. Yağ iyice ısındığında sardalyaları tempura hamuruna bulayın. Fazla hamuru hafifçe silkeleyin.
-
4
Sardalyaları kızgın yağa dikkatlice bırakın ve her iki tarafı da altın sarısı olana kadar, yaklaşık 2-3 dakika kızartın.
-
5
Kızaran sardalyaları kağıt havlu serili bir tabağa alarak fazla yağını süzün. Limon dilimleri ve taze yeşilliklerle birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL