Tempura Kaplamalı Sardalya

Tempura Kaplamalı Sardalya

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Sardalyaları iyice temizleyin ve kurulayın. Derin bir kaba unu eleyin. Ayrı bir kasede yumurtayı hafifçe çırpın, ardından soğuk maden suyu ve tuz ekleyin.

  • 2

    Unu yavaş yavaş sıvı karışıma ilave edin ve hafifçe karıştırın. Hamurun pütürlü kalması normaldir. Çok fazla karıştırmamaya dikkat edin.

  • 3

    Geniş bir tavada kızartmak için yağı ısıtın. Yağ iyice ısındığında sardalyaları tempura hamuruna bulayın. Fazla hamuru hafifçe silkeleyin.

  • 4

    Sardalyaları kızgın yağa dikkatlice bırakın ve her iki tarafı da altın sarısı olana kadar, yaklaşık 2-3 dakika kızartın.

  • 5

    Kızaran sardalyaları kağıt havlu serili bir tabağa alarak fazla yağını süzün. Limon dilimleri ve taze yeşilliklerle birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...