Ton Balıklı Patatesli Köfteler(Holendez Sos Eşliğinde)

Denizin ve toprağın mükemmel birleşimiyle hazırlanan ton balıklı patatesli köfteler, Hollandez sosunun kremamsı zenginliğiyle taçlanıyor.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Patatesleri haşlayın. Ton balığı, rendelenmiş limon kabuğu, ince kıyılmış dereotu, maydanoz, taze soğanları ekleyin. Yumurtayı ilave edin. Ekmek kırıntılarını da ekleyin. Ceviz büyüklüğünde yassı toplar yapın.
  • 2
    Yağlı kağıt serili fırında, orta derecede 20-25 dakika kadar üzerleri kızarana dek pişirin.
  • 3
    Hollandez sos için öncelikle yarım çay bardağı sirke ve biberleri bir kabın içinde ısıtın. Sirke yarı yarıya suyunu çekip azalınca, ateşten alın. Suyu ekleyin. Ilınmaya bırakın.
  • 4
    Ayrı bir yerde çırptığınız yumurtaları ekleyin ve tekrar ocağın üstüne alıp, kısık ateşte sürekli karıştırın. Karışım toparlanacaktır, hemen limon suyunu ekleyin. Ufak karelere böldüğünüz tereyağını da karıştırmayı bırakmadan azar azar içine ilave edin. Tuzunu ekleyin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.