Tuzda Levrek
Lezzetin ve geleneksel pişirme yöntemlerinin mükemmel buluşması: Tuzda Levrek!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Levreği temizleyin. Kaya tuzundan 2 çay bardağı ayırın. Kalan kaya tuzunu bir kabın içine alın. İçine yumurta aklarını katıp iyice yoğurun. Ayırdığınız 2 çay bardağı kaya tuzunu fırın tepsisinin içine boşaltın. Balığı karın kısmı alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirin. Üzerini yoğurduğunuz kaya tuzu ile kaplayın.
- 2
Önceden ısıtılmış 280 derece fırında 45 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra sıcakken, bir mutfak çekici ile üzerindeki tuz tabakasını kırın. Levreğin derisini ayırdıktan sonra dilimleyerek servis tabağına alın. Sos için; zeytinyağı, limon suyu, sarımsak ve maydanozu karıştırın. Balığın üzerine gezdirip sıcak servis yapın. - 2
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL