Yağ Mantısı
Tadıyla damakları şenlendiren işte o yağ mantısı tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hamur için un, süt, Bizim Yağ Ayçiçek, kuru maya ve tuzu hamur yoğura kabında iyice karıştırın. Yavaşça ılık su ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Üzerini örtüp 20 dakika dinlendirin.
-
2
Hamuru iki bezeye ayırıp un serpilmiş tezgahta merdane yardımıyla çok ince olmayacak şekilde açın ve büyük kareler şeklinde kesip kenara alın. Harç için kıyma, küçük küp doğranmış soğan, pul biber ve tuzu yoğurun.
-
3
Harcı hamurların ortalarına pay edip uçlarını büzerek bohça şeklinde ortada birleştirin. Birleşme yeri alta gelecek şekilde kızgın Bizim Yağ Ayçiçek ile kızartın. Üzeri için yoğurt ve ezilmiş sarımsağı karıştırın.
-
4
Bizim Yağ, salça ve suyu küçük bir tencerede bir taşım kaynatın. Ilıkken mantının üzerine gezdirin. Sarmısaklı yoğurt döküp servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri