Yedigöller Kebabı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Ördek için tüm malzemeyi harmanlayın. Bir kaba alıp önceden ısıtılmış 80 derece fırında 4 saat pişirin (confit tekniği). Ördeği yağdan alıp etini kemiklerinden ayırın. Bu yağı cam bir kaba alın. Tavuk veya dana eti pişireceğiniz zaman yine aynı confit yöntemi ile bu yağda pişirin.
  • 2
    Firik pilavı için soğanı yemeklik doğranmış soğanı yağda kavurun. Üzerine bulgur, ardından salça ekleyip bir iki karıştırın. Su ekleyin. Kısık ısıda 25 dakika pişirin. Kalan malzemeyi katıp harmanlayın. Ocaktan alın. 10 dakika dinlendirin.
  • 3
    Servis için yufkayı 6 üçgen parçaya bölün. Ördeği pişirdiğiniz yağla ıslatıp servis tabağına yerleştirin. Üzerine pilavı ve eti koyun. Dilediğiniz şekilde süsleyin. Erik hoşafı ile birlikte servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.