Yufkalı Ispanak Graten

Hem ana yemek olarak tüketebileceğiniz, hem de et ve tavuk ızgara yanına garnitür olarak tüketebileceğiniz bu yufkalı ıspanak graten tarifini mutlaka deneyin.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Ispanakların köklerini ve kalın saplarını koparın. Kalan ıspanağı bol su ile yıkayıp iyice kurulayın. Elinizle irice parçalayıp büyük bir karıştırma kabına alın.

  • 2

    Aynı şekilde yufkaları da elinizle didikleyip ıspanağın üzerine ilave edin. Beyaz peynir, kaşar peynirin yarısı, tuz ve karabiber ilave edin. Tüm malzemeyi harmanlayıp yağlanmış orta boy fırın tepsisine yayın.

  • 3

    Elinizle hafifçe üzerine bastırın. Sos için tüm sos malzemesini bir kaseye alıp iyice çırpın. Ispanaklı karışımın üzerine, her tarafına eşit miktarda gelecek şekilde dökün.

  • 4

    Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Daha sonra fırından alıp kalan kaşar peynirini üzerine serpin. Yeniden fırına verip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 7-8 dakika pişirin.

  • 5

    Fırından alıp üzerini mutfak havlusu ile örtün. 10 dakika dinlendirip dilimleyin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...