Zeytinli Dil Balığı
Lezzetli tarifiyle akşam yemeklerinizin vazgeçilmezi olacak zeytinli dil balığı tarifi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Fileto dil balığını şeritler halinde hazırlayın. Üzerlerine sarımsak sürüp tuzlayın. Rulo yapıp iki kürdanla kapatın ve sarımsakla balığın özleşmesi için 30 dakika dinlendirin.
- 2
Domatesleri ikiye bölün. Patlıcanı alacalı soyup, boylamasına 1 cm kalınlığında keserek tuzlu suda bekletip kurulayın ve kızartın. Patlıcan dilimleri eğer büyükse balığın şekline göre küçültebilirsiniz.- 3
Zeytinlerin çekirdeklerini çıkartın. Hazırladığınız dil balıklarını açıp içine birer tane patlıcan dilimi yerleştirin, tekrar rulo yapıp kürdanla kapatın. Zeytinyağında altı üstü pembeleşene kadar kızartın. Tavadan alıp bir kenarda sıcak tutun.- 4
Balıkları kızarttığınız yağa domatesleri ve zeytinleri atıp soteleyin. Balıkları servis tabağına alıp üzerine sosu gezdirip defne yaprağıyla süsleyin. Sıcak olarak servis yapın. - 2
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL