Zeytinli Dil Balığı

Lezzetli tarifiyle akşam yemeklerinizin vazgeçilmezi olacak zeytinli dil balığı tarifi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Fileto dil balığını şeritler halinde hazırlayın. Üzerlerine sarımsak sürüp tuzlayın. Rulo yapıp iki kürdanla kapatın ve sarımsakla balığın özleşmesi için 30 dakika dinlendirin.
  • 2
    Domatesleri ikiye bölün. Patlıcanı alacalı soyup, boylamasına 1 cm kalınlığında keserek tuzlu suda bekletip kurulayın ve kızartın. Patlıcan dilimleri eğer büyükse balığın şekline göre küçültebilirsiniz.
  • 3
    Zeytinlerin çekirdeklerini çıkartın. Hazırladığınız dil balıklarını açıp içine birer tane patlıcan dilimi yerleştirin, tekrar rulo yapıp kürdanla kapatın. Zeytinyağında altı üstü pembeleşene kadar kızartın. Tavadan alıp bir kenarda sıcak tutun.
  • 4
    Balıkları kızarttığınız yağa domatesleri ve zeytinleri atıp soteleyin. Balıkları servis tabağına alıp üzerine sosu gezdirip defne yaprağıyla süsleyin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...