Çin Böreği
Malzemeler
Yapılışı
-
1
böreğin içi için kırmızı biber, kabak, havuç ve pırasayı temizleyip, jülyen şeklinde doğrayın. Wok tavaya sıvı yağ koyun ve kızdırın. Sebzeleri katın ve orta ateşte ara sıra karıştırarak, pişirin. Mısır, soya filizi ve kıyılmış maydanozu katın. 1-2 dakika bu şekilde pişirdikten sonra soya sosunu katın ve tavayı ocaktan alın. Sebze karışımını daha çabuk soğuması için tavadan tabağa aktarın. Diğer taraftan yufkaları düz bir zemine serin ve önce boylamasına sonra enlemesine olacak şekilde kesip, toplam 8 adet üçgen yufka parçası elde edin. Daha sonra her bir yufka parçasını da ikiye kesip, toplam 16 adet üçgen yufka parçası elde edin. İki adet üçgen yufka parçasını üst üste koyun ve geniş kısmına sebzeli karışımda koyup, rulo yapın. Diğer yufka parçalarını da aynı şekilde hazırlayın ve önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayın. Sıvı yağı tavaya alıp kızdırın ve börekleri önlü arkalı kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL